japonske sushi
Japonske Sushi
Potrebujeme:
japonská rzža na sushi,ryžovy ocot,surový ocot,YAKI NORI-sú to riasy,wasabi prašok,
jama cibulka,sojova omačka kikoman,bambusova podloska na rohovanie,dobrý ostri nôž
a paličky...
Ako na to:
Dáme uvariť ryžu, no neumývame ju len vložíme jeden a pol množstva studenej vody a varíme. Varíme na strednom ohni a varíme až sa nám voda vyparí. Po uvareni odstavíme a 40 až 50 minút necháme v zakrytom hrnci a nemiešame.Ryžu potom premiestnime do väčšej nádoby a prelejeme ju ryžovým octom a premiešame opatrne. Ryžu nadalej chladíme až kým nedosiahne izbovú teplotu.
Surového tuniaka,lososa a surovú maslovú rybu si narežeme na pásiky asi 6x6 mm hrubé a dlhé v dlžke listu Yaki Nori do ktorej budeme rybu baliť. Na bambusovú podložku si pripravíme riasu ak chcete môžete ju potriet vodou s miešanou ryžovým octom. Na riasy natlačíme ryžu od krajov asi 1 cm a na ryžu položíme pásik lososa a natrieme pastou wasabi, ale jemne potrieť a urobíme pekný valček. Konce potrieme s vodou s miešanou ryžový octom ,aby nám lepšie držala zmes pokope. Nakrájame na kolieska, ale treba mať poriadne ostrý nôž, ktorý si namáčame a ukladáme na podnos.
Z prášku wasaby si urobíme pastu a sojovú omáčku kikoman zmiešame z wasabi no je to ostré tak opatrne.