Sukijaki
Sukijaki
Suroviny:
250g morciacich prs,250g hovädzieho mäsa,250g bravčového karé bez kosti,
1 väčšiu cibulu,4 mletej cibulky,1/2 kg špenatu,4 lyžičky cukru,3 lyžice oleja,
2dl sojovej omačky,soľ,150g ryžových rezancov,300g ryže,4 až 6 vajec,
1 lyžýca podravky..
Príprava:
Mäso nakrájame na veľmi tenké rezy a uložíme na tanier v tvare kvetu. Na druhý tanier položíme očistený špenát, očistené polovice cibule pokrájané na hrubšie kolieska a na šikmo nakrájanú cibuľku. Ryžové rezance prelejeme vriacou vodou a necháme chvíľu postáť, pokým sa nebudú dať ohýbať. Scedíme ich a uložíme na tanie so zeleninou. Ryžu uvaríme v neslanej vode. Do panvice s hrubším dnom uložíme na rozpálený olej kúsky mäsa, premiešame a posypeme cukrom. Za stáleho miešania chvíľu podusíme a zalejeme 1 dl sójovej omáčky. Mäso odsunieme na okraj panvice a postupne pridávame (po častiach) zeleninu. Posypeme Podravkou, podusíme, prelejem zvyšnou sójovou omáčkou. Príprava nesmie trvať dlhšie ako 8 minút. Ryžu podávame v osobitnej miske, vedľa ktorej je miska s rozmiešaným surovým vajcom. Mäso sa konzumuje tak, že z panvice ponechanej na variči v strede stola sa zoberie paličkami horúce mäso a namáča vo vajci.