Šanhajske rezance
Potrebujete:
trochu kuracích prsíčok (ale môže byť aj bravčové mäso),
mladú cibuľku (keď nie je, tak sa dá použiť aj normálna cibuľa),
čínsku kapustu (ak nie je, tak ja som dala normálnu a dokonca červenú a nik sa nesťažoval)
a čínske rezance - môžu byť buď ryžové,a lebo minule som objavila te, ktoré sa používajú do Vifonov (v Carefour).
Kuracie mäso nakrájame na rezance,a opražíme na panvici, za stále miešania. Ja ho zvyknem ešte aj pokoreniť (curry korenie, zázvor, trocha sójovej omáčky a cukor, ale v recepte to nebolo).
Medzitým uvaríme rezace podľa návodu na sáčku. (Zväčša sstačí nechať zovrieť vodu a do nej ich len hodiť a zakryť hrniec - plyn už po zoretí vody vypnúť)
Opražené mäso a precedené rezance zmiešame, pridáme nakrájanú cibuľku a kapustu (oboju je najlepšie nakrájať na prúžky) a zamiešame. Asi ešte 1-2 min povaríme, aby zelenina nezmäkla. Potom zalejeme dvoma polievkovými lyžicami sójovej omáčky ( podľa chuti môžet dať aj menej, alebo viac).
Podávame teplé.
Obmeny: môže sa to urobiť aj bez mäsa a ja tam niekedy ešte pridávam cesnak a chilli papričky. Zatiaľ mi to nikto neskritizoval.